• Mehmet Pektaş
    • Şair-Yazar
Cesur Kaşifler çıktı.
5 kitaplık yeni seri. Çocuklar bu seriyi çok sevecek.
Adam Olacak Çocuk Serisi
Seri yeni kitaplarla devam ediyor.
Macera kitapları çıktı.
Dr. Mehmet Pektaş'ın 5 kitabı birden çıktı.

Ana sayfa

Tek memur maaşıyla İstanbul’da ev alamayacağını anlaması zor olmadı Remzi Bey’in. Mega kentte eskisi gibi gecekondu yapmak da kolay değildi. Bu yüzden eşinin altınlarını peşinat olarak vererek Antalya’da bir kooperatife girdi. Yıllarca dişinden tırnağından arttırdığı ile kooperatifin taksitlerini ödedi de ödedi. Nereye gittiği belli olmayan ara ödemeler de cabası... Doğuştan hafif kambur olan beli, bu ödemeler yüzünden iyice bükülmüştü sanki. Defalara değişen başkanlara, kaçan müteahhitlere, sahtekâr ustalara, bu kooperatif bitmez diyen eşe dosta rağmen kooperatif bitti. Remzi Bey, iskân alınabilmesi için payına düşen yüklüce elektrik borcunu ve çevre düzenlemesi için istenen parayı da arabasını satarak karşıladı. Sonunda hayatının ikinci baharını, güzelim emeklilik yıllarını geçireceği dairesine kavuşmuştu.
Derginin bu sayısında Mehmet Pektaş'ın yanı sıra Âşık Ömer, Mehmet Gözükara, Tacettin Şimşek, M. Nihat Malkoç, Aslan Avşarbey, Halit Yıldırım, Nurgül Kaynar Yüce, Muzaffer Uslu, Fatma Uçarlar, Abdülkadir Uslu, Mustafa İmir, Salman Kapanoğlu, Memik Kömekçi, Hacı Musa Tuncer, İbrahim Şaşma ve Osman Gazi Turaç’ın yazı ve şiirleri yer alıyor.
Huylu huyundan vazgeçmez hesabı, Coşkun içeriden çıkar çıkmaz soluğu Abbas Baba’nın yanında aldı. Kolay yoldan para kazanmanın tadını almıştı. Torbacılığa kaldığı yerden devam etmeyi düşünüyordu. Güvenini kazandığı Baba’nın onu dört gözle beklediğinden emindi. Coşkun, Baba’yı adamlarıyla birlikte depodan bozma izbe bir bodrum katında poker oynarken buldu. İçeride dumanından göz gözü görmüyordu. Kısa bir kucaklaşma faslından sonra Baba ve adamları, oyuna kaldıkları yerden devam ettiler. Coşkun, bir sandalye çekip masanın kenarına ilişirken Baba, dudağının kenarına yerleştirdiği sigarayı ateşledi: “Anlat bakalım Coşkun. Ne var ne yok içeride?” diye sordu. Coşkun elleri titreyerek Baba’nın sehpanın üzerine attığı pakete uzandı. Paketin içinden bir dal çekip yokladı, umduğunu bulamamıştı: “Otlu cigara yok muydu patron?” dedi.
Derginin bu sayısında Mehmet Pektaş'ın yanı sıra Kaygusuz Abdal, Aslan Avşarbey (Mülkî), Tacettin Şimşek, M. Nihat Malkoç, Nurgül Kaynar Yüce, Halit Yıldırım, A. Kadir Tunçer, Nuri Kahraman, Hacı Musa Tuncer (Azâbî), Mustafa İmir, Erol Koca, Salman Kapanoğlu, Cahit Can, Ramazan Yıldız, Feyyaz Sağlam, Fatma Uçarlar, Kadir Karaman, Memik Kömekçi ve Abdurrahim Karakoç'un yazı ve şiirleri yer alıyor.
İlkokulda resim derslerini çok severdim. Babamın aldığı kalitesiz, ucuz boyalarla yaptığım resimleri herkes beğenir, öğretmen sınıf panosuna asardı. Hatta öğretmenimizin beni resim dersi başkanı seçtiğini hatırlıyorum. Resim dersi başkanı olarak görevim, arkadaşlarımın resim malzemelerini getirip getirmediklerini kontrol etmek ve onlara artı eksi vermekti. Ortaokulda iki resmim sergiye çıktı. Serginin ne için düzenlendiğini, resimlerin ne ile ilgili olduğunu hiç hatırlamıyorum. Lisede resim derslerinde hep test çözdük. Beden ve müzik derslerinde de… Daha sonra üniversite ve arkasından yorucu bir iş hayatı, geçim derdi, hayat mücadelesi…
... 12 ...