• Mehmet Pektaş
    • Şair-Yazar
Cesur Kaşifler çıktı.
5 kitaplık yeni seri. Çocuklar bu seriyi çok sevecek.
Adam Olacak Çocuk Serisi
Seri yeni kitaplarla devam ediyor.
Macera kitapları çıktı.
Dr. Mehmet Pektaş'ın 5 kitabı birden çıktı.

Ana sayfa

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "ŞAİR NABİ" isimli kitabı yayınlandı. Kitapta, 17. yüzyılın büyük şair ve yazarı NABİ’nin hayatı, sanatı ve eserleri üzerine yapılmış bilimsel çalışmalar yer alıyor. 2012 yılının UNESCO tarafından “NABİ ve ITRİ YILI” ilan edilmesi sebebiyle hatıra kitabı olarak yayınlanan eser özenli baskısı ve zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. . Kitaptaki yazılarda, Prof. Dr. Ali Fuat BİLKAN, Prof. Dr. Tunca KORTANTAMER, Prof. Dr. Mahmut KAPLAN, Prof, Dr. Atabey KILIÇ, Mehmet PEKTAŞ, Prof. Dr. Cemal KURNAZ, Prof. Dr. Yaşar AYDEMİR, Nesrin SAĞLAM, Doç. Dr. Halil ÇELTİK, Prof. Dr. İsmail Hakkı AKSOYAK, Şerife ÖRDEK, Doç. Dr. Şerife YALÇINKAYA, Filiz KALYON, Reyhan KELEŞ ve Sinan YILDIRIM’ın imzaları bulunuyor.
YARIM KALMŞ BİR HİKAYE Gecenin bu saatinde uykumu bölmüşken gel seninle bir hikâye yazalım. Uykusu kaçan bir insanın en son yapacağı işlerden birisi bu olsa da.. Sanki yapacak başka bir şey kalmamış gibi.. Kırık dökük cümlelerle de olsa, saçma sapan da olsa, hikayeye benzemese bile yapalım bunu.
Bildiğim en ağır sözleri etmeliydim oysa, Lanetler okumalı, Sövüp saymalıydım ardın sıra.. Hatırladıkça deliye dönerek, Elimin altında ne varsa çarpmalıydım yerlere.. Tuz buz etmeliydim pencereleri, Albümleri paramparça!
Yayın hayatında 2 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk günkü heyecan ve azmimiz ile 3. yılımızda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sitenin kurulma aşamasından bu güne bizi her zaman cesaretlendiren, umutlandıran, yorulduğumuzda şevk ve heyecan veren tüm dostlara, ziyaretleriyle olsun, yorumlarıyla olsun varlıklarını her zaman hissettiren, kendilerinden güç aldığımız tüm okurlara sonsuz teşekkürler.
Bu makalede Latîfî Tezkiresi, edebî sanatlar bakımından incelenmiş, yazarın sanat olarak kabul ettiği hünerler tespit edilerek, bu hünerlere bakışı ve bunları, şiirleri değerlendirme ölçütü olarak kullanışı üzerinde durulmuştur. Latîfî’nin değerlendirmeleri ve verdiği şiir örnekleri üzerinden gidilerek edebî sanatların bilinen tanımlarla örtüşüp örtüşmemesi sorgulanmış, Latîfî’nin penceresinden bakılarak Divan şairinin sanat telakkisi üzerine çıkarımlar yapılmıştır.
... 61 ...